Haberler

Talasemi hastaları Dünya Engelliler Günü’nde bir araya geldi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen, Talasemi hastalarından oluşan engelliler akşam yemeğinde bir araya geldi.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit KARACA, Talasemi Federasyonu Başkanı Burhan KERİMOĞLU, Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali KILIÇ ve Talasemi Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Duru MALYALI’nın katılımıyla Talasemi hastaları ve ailelerinden oluşan 100 kişilik grup Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayında bir araya gelerek Dünya Engelliler Gününü doyasıya kutladı.

Vefat eden arkadaşlarına baş sağlığı dileği

Akşam yemeğinde bir araya gelen talasemi hastalarına seslenen Mevlana Talasemi Derneği Başkanı Mustafa DOLU, 3 gün önce 19 yaşında vefat eden talasemi hastası Fevzi AYDIN’ın ailesine başsağlığı dileyerek, “Engelliler bireylerin en büyük sorunlarından biri toplumsal ayrımcılık olduğu herkes tarafından binmektedir. Engelliler arasında yapılan ayrımcılık ise sadece Konya da görülen bir engel durumudur. Öyle ki ülkemizin çeşitli illerinde engelli sorunlarını dile getirilmesi için davet edilen derneğimiz maalesef Konya’mız da gerekli ilgiyi görmemektedir.  Belediyelerimizin kentsel dönüşüme verdiği önem kadar diğer illerde olduğu gibi kent konseyi, engelli meclisi gibi oluşumlara önem vermelerini ve tüm engel gruplarını kapsayacak şekilde hizmet vermelerini talep ediyoruz.” dedi. Ayrıca Mevlana Talasemi Derneğinin kuruluşunun 6.yılı olduğunu belirten DOLU, “Geçtiğimiz 6 yılda sizlere hizmet eden derneğimiz ilgili kurumlara sunduğu 4 proje ile yine sizlere hizmet etmeye devam edecektir.” Dedi.

Katılımcılara Teşekkür Belgesi Takdim Edildi.

Talasemi Dayanışma Derneği Başkanı Duru MALYALI, Talasemi Federasyonu Başkanı Burhan KERİMOĞLU, Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali KILIÇ ve Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit KARACA’nın Dünya Engelliler Günü ile ilgili iyi dilek ve temennilerini belirten konuşmalarından sonra Mevlana Talasemi Derneği Başkanı Mustafa DOLU katılımcılara Teşekkür Belgesi verdi. Ayrıca bu anlamlı akşam yemeğinin düzenlenmesinde yardımları bulunan Konya Turizm ile Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı yöneticileri ve talasemi hastalarına yönelik Bilgisayar Kursunun düzenlenmesinde emeği geçen dönemin Karatay Süleyman Demirel Milli Piyango Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin ÖZCAN’a teşekkür ederek plaket taktimi yapıldı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kapalı