Haberler

Karatay’da Talasemi paneli

Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği, Karatay Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile Karatay’da “Talasemi Güncel Tedavi ve Bilgilendirme Paneli” düzenlendi.

Karatay’da “Talasemi Güncel Tedavi ve Bilgilendirme” konulu bir panel düzenlendi. Karatay Belediyesi, Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği, Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen panel, Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panele Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Mevlana Talasemi Derneği Başkanı Mustafa Dolu, Anadolu Hemofili Derneği Başkanı Oğuzhan Petekçi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Gümrük, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şule Ünal Cangül, Prof Dr. Çiğdem Altay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Mustafa Dolu; talasemi hastalarını ve ailelerini, hastalık ve gelişen tedavi yöntemleriyle ilgili bilgilendirmek için bir araya geldiklerini söyleyerek desteklerinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

TALASEMİ ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIK

Talaseminin zor ve mücadeleci ama önlenmesi kolay bir hastalık olduğunun altını çizen Konya Tabip Odası Başkanı Seyit Karaca; Mevlana Talasemi Derneği ve Anadolu Hemofili Derneği’nin hastalıkla mücadelede önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyerek Konya Tabip Odası olarak her zaman yanlarında olduklarını kaydetti.

YEREL YÖNETİMLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Konya’da yerel yöneticilerin sağlık hizmetleri çeşitliliğinin ve kalitesinin artması adına önemli projeleri hayata geçirdiğini belirten Dr. Seyit Karaca; Alzheimer hastalığı üzerine Karatay Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ortaklaşa Konya’ya kazandırdığı Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyleyerek; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya sağlık konusunda verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Seyit Karaca; Konya sağlığı adına yerel yönetimlerle ortak hareket ederek, güzel hizmetleri şehre kazandırmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

KILCA: ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPACAĞIZ

Talasemi hastalığında farkındalık oluşturmak için üzerlerine düşen ne varsa yapmak için hazır olduklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise; etkinliği düzenlemekteki amacın toplumu önlenebilir bir hastalık olan talasemi hastalığı ve tedavisi konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Sağlık hizmetlerine ağırlık verdiklerini ifade eden Kılca, “Belediyemizin öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türkiye Alzheimer Derneği iş birliğiyle yapılmış örnek bir tesis olan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde verilen rehabilitasyon sayesinde alzheimer hastalığının yavaşladığı ve gerilediği de görüldü. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından hazırlanan raporda ise Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nden övgüyle söz edilmesi bizim için gurur kaynağı oldu” dedi.

“SAĞLIK YATIRIMLARINA ÖNEM VERİYORUZ”

Başkan Kılca, yine Karatay Belediyesi tarafından Çölyak Hastaları için özel olarak üretilmesi gereken glutensiz ekmeklerin “Karatay Glutensiz Ekmek Büfeleri”nde satışa başlamasıyla birlikte gluten hassasiyetleri bulunan vatandaşların artık çok rahat bir şekilde glutensiz ekmeklerini temin ettiklerini kaydederek sağlık yatırımlarına verdikleri öneme işaret etti.

Başkan Hasan Kılca; Mevlana Talasemi Derneği ve Anadolu Hemofili Derneği’nin çalışmalarının çok güzel olduğunu ve her zaman yanlarında destekçileri olduklarını ifade ederek başarılar diledi.

Konuşmaların ardından panelde; Mevlana Talasemi Derneği Başkanı Mustafa Dolu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Gümrük, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şule Ünal Cangül ve Prof Dr. Çiğdem Altay tarafından hastalıkla ilgili bilgi verilerek, tedaviler ve hastalara yaklaşımlarla ilgili sunum gerçekleştirildi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kapalı